TDM - Team Death Match

Discuție în 'FAQ eventuri' creată de ©ØrrØsivΞ, 14 Noi 2013.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.
 1. Introducere

  Team Death Match (TDM) este un event DarkOrbit în care firmele concurează unele împotriva celorlalte pentru recompense. Fiecare meci va fi disputat între două firme pe o hartă dedicată. Prima echipă care ajunge la 100 de puncte sau echipa cu cele mai multe puncte la expirarea timpului câștigă. Fiecare meci câștigat va adăuga un punct la scorul TDM al firmei. Jucătorii vor fi separați în două grupuri, în funcție de nivele: 8-13 și 14+.

  Desemnarea oponenților

  Desemnarea oponenților se face în două moduri:
  - Meciuri inițiale
  - Meciuri noi/câștigătorii rămân pe hartă

  Meciuri inițiale: trei meciuri vor fi create când începe un TDM astfel încât fiecare firmă are două lupte active în același timp:
  - MMO vs. EIC
  - EIC vs VRU
  - MMO vs VRU

  Meciuri noi/câștigătorul rămâne pe hartă:
  - Dacă un meci se termină, iar echipa câștigătoare nu a ales să rămână în meci, se va crea un meci nou în conformitate cu regulile pentru crearea meciurilor inițiale. Dacă echipa câștigătoare nu a ales să rămână pe hartă, va lupta împotriva firmei cu care nu s-a confruntat înainte.

  Înregistrare pentru TDM

  Va exista o baliză TDM pe toate hărțile x-1. Când un pilot se apropie de aceasta, apare un buton TDM deasupra. Apăsând butonul, se accesează interfața lobby-ului. Jucătorii cu nivele mai mici de nivelul 8 vor vedea baliza TDM, dar în loc să se transfere în lobby, vor primi o notificare care îi va informa că trebuie să aibă cel puțin nivelul 8 pentru a putea participa la TDM.

  Interfața lobby-ului

  - Partea de sus precizează nivelul jucătorului (8-13 sau 14+) și interfața afișează doar meciurile pentru intervalul respectiv de nivele.
  - Fiecare meci are propriul rând cu următoarele informații (numerele indicate se referă la propria facțiune):
  o Meciurile în desfășurare sunt marcate cu un simbol verde
  o Jucători: X din 8 (de ex. 6/8)
  o Puncte: numărul punctelor (calculate ca victorii minus înfrângeri)
  o Lista de așteptare: câți jucători așteaptă să intre în joc
  o Adversar: una din facțiunile inamice
  - Vor fi afișate numai meciurile firmei jucătorului, iar meciurile finalizate sunt scoase din lobby.
  - Când jucătorul selectează un rând aferent unui meci, acesta este evidențiat și detaliile meciului se actualizează:
  o Arată punctele celor două firme participante și numărul jucătorilor care participă
  o Dacă un meci a început deja, timpul rămas este afișat.
  o Dacă un meci nu a început încă din cauza faptului că sunt insuficienți jucători, va fi afișat numărul de jucători necesar pentru a începe meciul.
  - Pentru a intra într-un meci, jucătorul trebuie să apese butonul Participă care va transfera jucătorul pe harta TDM, dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:
  o Jucătorul nu se află într-o poartă galactică, în JPA sau într-o poartă de grup. Dacă un jucător s-a înregistrat pentru un meci TDM care nu a început încă și intră pe una din hărțile menționate, va fi eliminat din lista de așteptare TDM.
  o Jucătorul are nivelul necesar.
  o Jucătorul nu se află deja într-un meci TDM.
  o Ambele echipe au cel puțin trei jucători:
  § Altfel, jucătorul este pus în lista de așteptare, până când se întrunesc condițiile necesare pentru începerea meciului.
  o În cazul în care meciul a început deja, jucătorul poate să intre dacă meciul nu s-a terminat, iar numărul maxim de jucători din echipa sa nu a fost atins. În cazul în care a fost atinsă limita maximă de jucători, jucătorul va fi adăugat la lista de așteptare.

  Comportament lobby

  - Când un jucător se află în lista TDM va fi informat printr-o notificare de fiecare dată când poziția sa din lista de așteptare se schimbă.
  - Jucătorul se poate adăuga la o altă listă, caz în care este eliminat din lista inițială. Jucătorii nu pot fi în mai multe liste de așteptare în același timp.
  - După adăugarea la o listă, butonul Participă este înlocuit de butonul Ieșire. Apăsând butonul Ieșire, jucătorul este îndepărtat din listă.
  - Dacă un jucător iese din joc sau închide clientul de joc, va fi eliminat din toate listele.
  - Dacă un jucător schimbă facțiunea în timp ce se află într-o listă de așteptare și dacă schimbarea se petrece în timpul meciului, jucătorul va fi scos din ambele.
  - Când sunt îndeplinite condițiile pentru începerea unui meci, jucătorul este anunțat de acest lucru și este afișata o numărătoare inversă în timpul căreia trebuie să-și confirme participarea. Lipsa confirmării duce la eliminarea jucătorului din listă. Jucătorul poate părăsi lista din proprie inițiativă, apăsând butonul Părăsește lista de așteptare.

  Cazuri speciale

  - Dacă un jucător este în lista de așteptare pentru un meci, dar meciul se sfârșește înainte ca acesta să poată fi transferat în meci, primește o notificare în care i se spune să reîncerce.

  TDM Gameplay

  - Harta TDM este o hartă înjumătățită. Jucătorii care reintră în joc după ce sunt omorâți pe hartă, primesc o zonă de non-atac timp de 20 de secunde.
  În timp ce se află pe harta TDM, jucătorul poate deschide fereastra eventului pentru a vedea statisticile curente, precum:
  - Numărul de meciuri pentru cele două firme
  - Numărul vieților rămase jucătorului
  - Timpul rămas până la încheierea meciului
  - Scor general pe event, pentru toate cele 3 firme

  Regulile jocului

  - Un meci începe după 20 de secunde. În acest timp, jucătorii nu ieși din zona în care au intrat în joc și nu se pot ataca unii pe alții.
  - O echipă primește 1 punct pentru fiecare navă doborâtă.
  - Fiecare jucător începe meciul cu 3 vieți și pierde o viață atunci când este ucis.
  - Prima echipă care ajunge la 100 de puncte câștigă.
  - Fără daune din partea colegilor de echipă
  - Meciul durează 15 minute dar se poate sfârși mai repede dacă o echipă atinge cele 100 de puncte înainte de expirarea timpului. În caz contrar, câștigă echipa cu cele mai multe puncte. În caz de egalitate, ambele echipe pierd.
  - Echipa câștigătoare primește 1 punct la scorul echipei în cadrul eventului.
  - Jucătorii pot părăsi meciul oricând doresc, fără a fi uciși. În zona de intrare în joc a fiecărei firme va exista un simbol în acest sens care îi va oferi posibilitatea jucătorului să părăsească meciul respectiv. Dacă un jucător utilizează această funcție, nu va primi recompense, dar va vedea ecranul cu rezultate.
  - Dacă un jucător participă la un meci și avansează în nivel dincolo de intervalul său actual, va putea continua meciul respectiv și nu va fi scos de pe hartă. Însă, dacă jucătorul avansează în nivel în timp ce se află în lista de așteptare, va fi scos din listă.
  - Dacă echipa nu are adversari timp de cel puțin 30 de secunde, meciul se va încheia fără acordarea premiilor.

  Killscreen

  Când un jucător este ucis pe harta TDM, acesta va vedea un ecran unde va avea următoarele opțiuni:
  - Să reintre în joc în punctul de intrare în joc al firmei sale pe harta TDM, după 15 secunde.
  - După expirarea celor 15 secunde, opțiunea de intrare în meciul TDM, va fi înlocuită cu opțiunea standard de reparare pe harta X-1.
  - Ecranul va afișa viețile rămase jucătorului. În cazul în care acesta a pierdut deja toate viețile, va putea intra doar pe harta X-1.

  Fereastră cu rezultatele meciului

  Fereastra cu rezultatele meciului va fi afișată la încheierea unui TDM sau când un jucător și-a pierdut toate viețile. Va fi fișată timp de 30 de secunde. Dacă jucătorii închid fereastra sau dacă expiră cele 30 de secunde, jucătorii vor fi transferați pe harta X-1.
  Fereastra cu rezultate va afișa următoarele:
  - Pe bannerul ferestrei va scrie Victorie dacă ai câștigat sau Înfrângere dacă ai pierdut și Toate viețile dacă ai pierdut toate viețile
  - Statisticile tale sunt afișate în fila stângă, iar cele ale firmei adversare în fila dreaptă:
  o Statistici pentru toți jucătorii care au participat separat
  o Victorii/înfrângeri
  o Puncte (victorii minus înfrângeri)
  o Daune totale provocate
  o Daune totale suferite
  o Daune maxime (maxim de daune cauzate dintr-o dată)
  o Serie de victorii: numărul de meciuri câștigate la rând în timpul eventului
  - Va exista și un simbol Recompense care, odată selectat, va afișa recompensele pe care le-ai câștigat.

  Recompense

  Recompense firmă

  Firma cu cele mai multe puncte la sfârșitul eventului câștigă următoarele boostere pentru o perioadă de 24 de ore:
  - 10% preț crescut la vânzarea minereurilor
  - 10% pradă suplimentară din cutiile bonus (va crește conținutul tuturor cutiilor bonus, cu excepția energiei suplimentare).
  - 10% mai multe PE (nu se vor afișa/adăuga la boostere). Acest bonus va fi aplicat automat tuturor adversarilor NPC și dușmanilor uciși de către un jucător al firmei câștigătoare.
  În caz de egalitate, nicio firmă nu câștigă și nu se acordă premii pentru firme.

  Recompense pentru piloți:

  Jucătorii primesc recompense pentru performanțele personale la sfârșitul eventului sau când și-au pierdut toate viețile, indiferent dacă s-au aflat în echipa pierzătoare. Asta înseamnă că recompensele vor varia – cu cât un jucător ucide mai mulți adversari, cu atât recompensele sunt mai bune. Chiar dacă un jucător nu reușește să obțină mai multe victorii decât înfrângeri, jucătorul primește o mică recompensă. Așa-numita „recompensă a pierzătorului” va fi oferită odată per meci. Dacă un jucător și-a pierdut toate viețile și reintră în același meci și își pierde din nou viețile, nu va primi recompensa pierzătorului încă o dată.

  Realizări / titluri:

  - Deathmatch Hero: 200 victorii în TDM
  - Deathmatch Warrior: 500 victorii în TDM
  - Deathmatch Dominator: 1000 victorii în TDM
   
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.