JPA - Jackpot Arena

Discuție în 'FAQ eventuri' creată de ©ØrrØsivΞ, 6 Dec 2013.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.
 1. Interviu cu Game Designer-ul
  Salutări piloţi,

  Bătălia Jackpot a făcut parte din jocul DarkOrbit timp de mulţi ani, dar avea nevoie de o actualizare urgentă pentru a reflecta nivelul de competitivitate şi natura jocului, cât şi preferinţele participanţilor.

  Acest lucru ne-a determinat să concepem Jackpot Arena (JPA) – un turneu compus din lupte unu contra unu în care un jucător poate încasa premiul cel mare.

  Desigur, această idee nu a venit din neant, ci a fost ideea designerilor noştri. Astăzi, Beni, unul dintre designeri, ne va oferi detalii privind JPA.

  [​IMG]

  Î: Deci, Beni, de ce s-a schimbat versiunea clasică Jackpot Battle?
  R: Motivul pentru care am dorit să creăm un nou sistem Jackpot are de a face cu faptul că vechiul sistem era dominat de grupuri mari. Ca atare, jucătorii care nu făceau parte dintr-un grup mare aveau o şansă foarte mică de a câştiga. Aşa că am decis să punem la punct un sistem care să ofere fiecărui jucător şansa de a câştiga prin propriile puteri.

  Î: Care este avantajul noului JPA?
  R: Avantajele noului sistem sunt mai ales aspectul menţionat privind egalitatea de şanse, dar şi aspecte ce ţin de o mai simplă administrare a jocului din partea noastră. Odată ce vom avea ceva experienţă în JPA, vom putea să operăm bătăliile pe serverul local SUA, mai târziu în cursul anului. Cu vechiul sistem, acest lucru nu era posibil, deoarece trebuia să monitorizăm cu atenţie bătălia, aşa încât trebuia să operăm atât bătăliile din SUA şi din UE în acelaşi timp.

  Î: Cum se vor alcătui partidele şi cum se vor desfăşura luptele, etc?
  R: JPA începe la fel ca vechea bătălie Jackpot. Toţi jucătorii care vor să concureze se înregistrează pentru arenă prin fereastra de înregistrare. Procedura de alcătuire a partidelor începe puţin înainte de ora 2:00 pm. Jucătorii planificaţi pentru prima rundă vor afla atunci cu cine urmează să lupte prin intermediul ferestrei dedicate arenei. Acolo vor putea vedea şi când urmează să fie transferaţi în meci.

  Lupta în sine are loc pe harta Jackpot Arena. Jucătorii sunt transferaţi pe harta respectivă, iar după ce expiră 20 de secunde, meciul începe. Meciurile durează 5 minute, iar dacă după 4 minute nu există un câştigător, zona de radiaţie se va extinde pentru a-i obliga pe jucători să se confrunte. Dacă în continuare nu se decide un câştigător după cele 5 minute, jucătorul care are cele mai multe puncte de viaţă câştigă. Aceste meciuri de unu la unu continuă în runde succesive, până când mai rămâne un singur jucător. Acest ultim jucător este apoi declarat câştigătorul JPA.


  Î: Va exista o nouă valută Jackpot?
  R: Valuta nu se va schimba şi va putea fi colectată în continuare din cutiile bonus. Astfel, jucătorii care au deja valută Jackpot vor putea să o păstreze şi în noul sistem.

  Î: Ştii cumva dacă vechea bătălie Jackpot va fi utilizată în vreo altă formă în viitor? Jucătorii îşi doresc mult să aibă o mega bătălie care să includă toate serverele.
  R: Momentan nu există planuri de a refolosi vechiul sistem de bătălie Jackpot. Dat fiind că este foarte solicitant din punct de vedere al administrării, ar fi dificil de integrat ca o funcţie standard a jocului. Însă noul sistem unu la unu sigur va putea fi aplicat unor noi eventuri. Vom vedea cu timpul.
   
 2. Jackpot Arena - Întrebări frecvente
  Înainte cu 48 de ore de a se da startul competiției Jackpot Arena va fi afișat un anunț de invitare. În invitația respectivă, jucătorii își pot introduce datele pentru a se înregistra. Înregistrările se încheie la ora 11:55 pm.
  * Nu există un drept inerent de a participa la Jackpot Arena.

  Desfășurarea meciurilor

  1. Începând cu ora 2:00 pm* toți jucătorii online programați pentru prima rundă for fi introduși pe hărțile arenei unde vor lupta prima rundă într-o luptă 1 contra 1. Jucătorii trebuie să fie online cu cel puțin 5 minute înainte de începerea turneului pentru a putea participa.

  2. Odată ce ambii jucători se află pe harta Jackpot Arena, va începe o numărătoare inversă care îi va anunța pe jucători când zona non-atac este dezactivată și începe lupta.

  3. În cazul în care un jucător nu este online până în momentul începerii jocului, acesta pierde meciul la masa verde, iar jucătorul advers trece la următoarea rundă fără a trebui să lupte. În cazul în care niciunul dintre jucători nu ajunge pe hartă cu cel puțin 20 de secunde înainte ca faza de introducere pe hărți să se încheie, numărătoarea inversă începe și ambii jucători sunt descalificați prin absență.

  4. În cazul în care este disponibil un număr impar de jucători, ultimul jucător va avea trecere liberă (joker) spre următoarea fază fără a trebui să lupte.

  5. Fiecare meci durează maximum 5 minute. Dacă după 4 minute nu s-a decis câștigătorul, zona de radiație se extinde și se reduce dimensiunea hărții pentru a grăbi o decizie. În cazul în care ambii jucători supraviețuiesc după cele 5 minute, jucătorul cu cele mai multe PV este declarat învingător.

  6. Jucătorii care sunt distruși într-un meci în Arena Jackpot, sunt eliminați din event. După fiecare meci, ambii jucători vor fi retrimiși la baza lor de pe X-1.

  7. Numărul de runde ce va fi jucat va fi determinat de numărul de jucători care participă la Jackpot Arena.

  8. Jackpot Arena se încheie atunci când a mai rămas un singur jucător care a câștigat ultimul meci.

  Reguli și restricții

  - Dronele jucătorilor distruși în Jackpot Arena nu vor fi avariate și nu se va plăti pentru repararea acestora.

  - Indiferent dacă a câștigat sau au pierdut, atunci când un jucător intră sau părăsește harta Jackpot Arena, PV și scutul vor fi restaurate complet pentru ambele configurații.

  - Participanții trebuie să aibă cel puțin 18 ani.

  - Italia, Brazilia și unele state din SUA sunt excluse de la Jackpot Arena

  - Listă articole interzise:

  o Camuflaj
  o CPU de salt (toate tipurile)

  - Cocă nano

  o Coca nano poate fi luată în luptă dar jucătorul nu o poate „reumple” în timpul luptei


  o Atunci când un jucător își folosește gate materializatorul într-o luptă în Jackpot Arena, va primi tot ce i se cuvine, mai puțin coca nano. Când lupta se încheie, va primi coca nano pe care ar fi trebuit s-o câștige prin utilizarea materializatorului în cadrul arenei.


  Fereastră de status

  - Afișează confirmarea că jucătorul s-a înregistrat cu succes pentru Jackpot Arena

  - Afișează numărul de jucători participanți înscriși și rămași

  - Afișează runda care urmează și runda curentă

  - Afișează numele și fotografia de profil a adversarului


  o Dacă un jucător a primit joker în timpul turneului, acest lucru va fi afișat în informațiile despre adversar din fereastra de status și în Hall of Fame. Jucătorul nu va fi trimis la o hartă din arenă ci va vedea în fereastra de status că a primit un joker.

  o Dacă încă nu s-au făcut jocurile pentru următoarea rundă, numele adversarului va fi afișat ca „Urmează…”
  - Informează jucătorul când e următorul meci și cu cine urmează să se lupte.

  - Afișează numărătoarea inversă pentru:

  o Începutul jocului

  o Începutul următoarei faze de introducere (când jucătorii sunt transferați pe o hartă din arenă)

  o Începutul meciului propriu-zis

  o Sfârșitul meciului

  Fereastra cu rezultatele meciului


  - Va fi afișată timp de 30 de secunde după sfârșitul meciului și poate fi închisă manual de către jucător dacă nu dorește să aștepte

  - Banner care arată dacă jucătorul a pierdut sau a câștigat

  - Afișează următoarele statistici:

  o Durata meciului

  o Daune totale provocate adversarului

  o Daune totale suferite din partea adversarului

  o Daune maxime: cele mai multe daune pe secundă

  o Victorii totale: se referă la toate competițiile Jackpot Arena la care a participat un jucător

  o Înfrângeri totale: se referă la toate competițiile Jackpot Arena la care a participat un jucător

  o Rată de câștig procentuală: se referă la toate competițiile Jackpot Arena la care a participat un jucător

  Hall of Fame


  - Rezultatele de la competițiile Jackpot Arena din trecut pot fi găsite în Hall of Fame. Jucătorii vor putea să selecteze data unei competiții precedente.

  Titluri/realizări


  - Câștigătorul turneului va primi un titlu și o realizare care spune „Câștigător Jackpot”.

  - Realizarea aceasta poate fi deblocată o singură dată.

  *orele sunt exprimate conform CET

  ** detalii suplimentare cu privire la Jackpot Arena: AICI
   
 3. Începând cu ediţia din data 11.01.2014 a Jackpot Arena (JPA), funcţia Warp a navelor nu mai este disponibilă în cadrul meciurilor din cadrul JPA.
   
 4. În urma modificărilor implementate, începând cu data de 07.05.2014 se va organiza numai o ediţie comună a Jackpot Arena, atât pt. serverele europene cât şi pt. cele americane.

  Astfel, pt. a evita ca jucătorii de pe serverele americane să trebuiască să joace în mijlocul nopţii, ora de începere a JPA a fost ajustată corespunzător, aceasta fiind ora 17:00 h (UTC+2).
   
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.