În dialog cu Dezvoltatorul Jocului

Discuție în 'Blogul dezvoltatorilor' creată de -.-AVATAR-.-, 2 Dec 2013.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.
 1. -.-AVATAR-.-

  -.-AVATAR-.- Guest

  Salutare Piloţi Spaţiali,

  Ne dorim să fim mult mai transparenţi şi, ca un prim pas, urmărim să vă oferim o perspectiva asupra modului în care noi, echipa DO, ne facem treaba.

  Pentru început, vom avea "Dialogul Dezvoltatorului" în care, unul dintre producători vă va da anume teme de gândire şi va încerca să explice puţin mai mult modul nostru de lucru intern. Întrucât dorim să menţinem aceast dialog cât mai dinamic posibil, nu vom putea să îl focalizăm întrucât acesta se presupune a fi un dialog continuu. Chiar dacă echipa noastră este una internaţională, nu cunoaştem nici noi pe de rost toate limbile vorbite, acest lucru înseamnând că vom dori să discutăm cu dvs. în limba engleză. Ca atare vom scrie şi vom comunica cu voi în limba Engleză.

  Secţiunea de forum în care se poate purta acest dialog este:

  http://en.board.bigpoint.com/darkorbit/showthread.php?p=2916824#post2916824

  Vă rugăm să aveţi în vedere ca ale voastre comentarii să fie constructive şi că veţi putea posta doar în temele deschise.

  Echipa voastră,
  DarkOrbit
   
  mar1o și ***I`M~NoBOdY~I`M*** apreciază asta.
 2. -.-AVATAR-.-

  -.-AVATAR-.- Guest

  Salutare Piloți Spațiali,

  Iată câteva răspunsuri la întrebările voastre venite din partea dezvoltatorilor jocului, amănunte pe care le puteți citi //AICI// în forumul de limbă engleză.

  Salutări din partea,
  Echipei voastre DarkOrbit
   
 3. -.-AVATAR-.-

  -.-AVATAR-.- Guest

  Salutări Piloți,

  Aici la sediul DO a dat iarna peste noi, așa că ne-am gândit că ar fi un moment bun să privim retrospectiv la ultimele 6 luni și să vă spunem ce avem în plan pentru decembrie și lunile următoare.


  Mai jos, o listă cu actualizările importante din acest an:

  - Joc de event Sector control
  - Porțile Hades, prima poartă galactică unde puteți juca alături de prietenii voștri
  - Măsuri îmbunătățite de detecție a boților care au dus la înfrângerea „packet bots-ilor”
  - Echilibrarea navelor cu credit și reintroducerea navei Nostromo
  - Rezoluție client nouă care ne permite să obținem modul ecran complet corect
  - O nouă interfață de utilizare și o nouă bază principală, cu un aspect mai modern
  - Modificări la sistemul de licitații astfel că îți reprimești creditele după o licitație eșuată
  - Reparații gratuite baza principală, iar utilizatorii premium primesc reparații gratuite pretutindeni
  - Muzică de fundal nouă cu sound-track repetitiv de atac
  - Intrare nouă în joc cu noi misiuni de start și echipamente mai bune pentru începători
  - Multe articole cu uridium sunt acum disponibile cu credite
  - S-au refăcut hărțile de start (X-2 până la X-4)


  Principalele funcții la care lucrăm momentan:

  - Îmbunătățirea metodelor de detecție a boților și scripturilor externe
  - Refacerea completă a sistemului de licitații pentru a putea adăuga totul la licitație
  - Înlocuirea tuturor misiunilor și folosirea oportunității pentru a adăuga un scenariu SF.
  - Refacerea tuturor hărților cu aspect învechit pentru a fi la aceeași calitate cu hărțile de start


  Și, câteva planuri pentru anul viitor:

  - Listă de prieteni în client
  - Căutare de grupuri
  - Refacerea paginilor de clan interne care nu arată prea bine


  Cred că sunteți de acord: a fost un an plin de evenimente pentru DO. Suntem deciși să îmbunătățim jocul în mod continuu și vrem să lucrăm alături de voi pentru a da cea mai bună direcție jocului nostru preferat. Ne vedem în joc.


  Rick Dekard
   
 4. -.-AVATAR-.-

  -.-AVATAR-.- Guest

  O noua interventie din parte lui RickDekard se poate citi in forumul EN al Darkorbit.

  Citat:

  Citat de RickDekard [​IMG]
  Hi Pilots,

  To give you some more information, we are planning to have hourly, daily and weekly auctions - the most valuable items will be in the weekly auction.

  Whether or not LF4 etc will be in the auction is not decided, but Aegis, group boosters etc will be.

  We are sharing our roadmap with you because we recognize that you - the community - can help us a lot to stay on the best path for DarkOrbit's fu.ture.

  BR,

  RickDekard
  Citat:

  Citat de RickDekard [​IMG]
  Hi Putteringaround,

  We are looking at removing the ammo limits completely, but we won't be able to get this done until 1 or 2 months, as first we have to do a proper analysis.

  BR,

  RickDekard
  traducere/adaptare

  Citat:

  Citat de RickDekard [​IMG]
  Salut Piloti,

  Pentru a va oferi cateva informatii suplimentare, planuim sa avem 3 tipuri de licitatii - normale (la fiecare ora), zilnice (1 data pe zi) si saptamanale (1 data pe saptamana) - in care, cu siguranta, cele mai bune iteme se vor gasi in licitatia saptamanala.

  Daca se va introduce sau nu LF4 in aceste licitatii inca nu s-a decis, dar veti putea regasi Aegis, amplificatoarele PRO, etc.

  Va dezvaluim planurile de viitor, pentru ca am recunoscut ca voi - comunitatea - ne puteti ajuta sa mentinem viitorul DarkOrbit-ului pe cea mai buna cale.

  TCB,

  RickDekard
  Citat:

  Citat de RickDekard [​IMG]
  Salut Putteringaround,

  Ne gandim in viitor sa inlaturam complet limitarile de munitie, dar, din pacate, nu vom putea realiza acestea mai devreme de 1 sau 2 luni. Inainte de toate va trebui sa realizam o analiza completa asupra acestei idei.

  TCB,

  RickDekard
   
 5. -.-AVATAR-.-

  -.-AVATAR-.- Guest

  Salut piloti spatiali,

  O noua interventie a lui Rick referitoare la ideea noilor licitatii, poate fi citita in forumul EN:

  Citat:


  Citat de RickDekard [​IMG]
  Hi TheTaser(V),

  Let me start by saying that I agree with what you and others have said about the proposed auction rework. This is why I was keen to show you all the roadmap, as your feedback is very valuable and I'm more than willing to listen to it.

  The auction rework is planned for early next year. There will not be any items in it that are not available for Uridium, so no LF4 or Drone Designs (not even in the new weekly auction). We will carefully review all items that we add to the reworked auction that are not currently in it.

  Lastly, before we put it live, we will open the test servers to enable everyone to give us more valuable feedback.

  BR,

  RickDekard
  traducere/adaptare

  Citat:

  Citat de RickDekard [​IMG]
  Salut TheTaser(V),

  Incep prin a-ti preciza de la inceput ca sunt de acord cu tine si cu toti ceilalti care au discutat despre modificarile sistemului de licitatie. Din aceasta cauza am considerat oportun sa va prezint planurile de viitor, intrucat parerile voastre sunt foarte importante si chiar doresc sa le cunosc.

  Modificarile sistemului de licitatie sunt planificate pentru anul viitor, undeva in prima parte a acestuia. Cu toate acestea, nu vor exista iteme la licitatie care nu sunt valabile si la achizitia pe Uridium, deci nici LF4 sau Designurile de Drone (nici macar in licitatiile saptamanale). Vom analiza cu foarte mare atentie toate itemele pe care le vom adauga in modificarile licitatiei, si care nu sunt prezente in acest moment.

  In cele din urma, inainte de a le implementa LIVE, vom deschide serverele de test pentru a va permite sa testati, si sa ne aduceti in continuare parerile voatre.

  TCB,
  RickDekard
   
  mar1o, |alvin|, motanu_1990 și alți 4 apreciază asta.
 6. Hermes

  Hermes Board Administrator Team Darkorbit


  Noutăți despre strategia de dezvoltare

  Salutări piloți,

  Poate unii vă întrebați de ce am postat tot felul de imagini interesante pe pagina noastră de Facebook. Imaginile respective sunt planșe de probă, care ne-au ajutat să definim un stil vizual pentru viitorul jocului Darkorbit, atât în ceea ce privește grafica internă cât și în ceea ce privește stilul de marketing.

  Și încă niște informații privind partea de marketing… săptămânile viitoare va începe o mega-campanie de relansare. Asta va presupune o siglă nouă, un trailer nou, noi personaje în cadrul firmelor și un sistem de misiuni nou-nouț.

  În ceea ce privește sistemul de misiuni: toate misiunile vechi vor fi înlocuite, deși misiunile vechi pe care le aveți încă active, vor rămâne până când abandonați sau finalizați misiunile respective. Totuși, veți avea un timp limită la dispoziție, până la sfârșitul lunii martie, pentru a încheia misiunile aparținând vechiului sistem. Data limită exactă va fi anunțată cu 7 zile în avans astfel încât toată lumea să fie informată din timp. Narațiunea începută în noile misiuni de intrare în joc a fost continuată, cu o versiune diferită pentru toate cele trei firme. Narațiunea răspunde mai multor întrebări rămase fără răspuns și sperăm s-o lecturați cu plăcere și să o discutați. Din păcate, nu am reușit să finalizăm narațiunea pentru toate misiunile, deci misiunile aferente nivelelor 13-20 vor avea text temporar până la începutul lunii februarie. Da, ați înțeles corect, vom avea misiuni pentru nivelele 18-20.

  Indiferent de nivelul vostru, toate misiunile vor fi accesibile – deci un jucător de nivel 20 poate juca, de exemplu, noile misiuni de la nivelul 7, dacă dorește. De asemenea, cantitatea totală de uridium obținută în sistemul de misiuni a fost crescută, deci de acum înainte, preluarea unei misiuni vă va aduce și satisfacții economice. Cantitatea de uridium ce poate fi obținută în cadrul unei misiuni este echilibrată în funcție de efortul necesar pentru îndeplinirea misiunii, deci o misiune în care trebuie să ucideți 10 lordakieni vă va oferi doar o parte din cantitatea primită dacă ucideți 10 uber kristaloni. Deci nu fiți șocați de nivelul scăzut de uridium primit la misiunile de nivel 5.

  Momentan, mai lucrăm și la refacerea sistemului de licitații și la o nouă funcție pentru lista de contacte, astfel încât să puteți adăuga prieteni în interiorul clientului de joc și să puteți afla dacă sunt online sau nu.

  Pentru viitor vă pregătim și alte funcții interesante, dar nu vrem să dezvăluim prea multe acum, deși s-ar putea să aflați mai multe luna viitoare…

  Cele bune,

  RickDekard
   
  Modificat ultima dată de către moderator: 20 Ian 2014
 7. ©ØrrØsivΞ

  ©ØrrØsivΞ Board Administrator Team Darkorbit

  Dezvoltatorul jocului doreşte să aducă clarificări suplimentare în ceea ce priveşte perioada de timp în care misiunile vechi active, mai pot fi finalizate.
  Astfel, acestea vor fi înlăturate (deci nu vor mai putea fi efectuate) până la sfârşitul lunii martie a.c., urmând ca data exactă în care acestea vor fi înlăturate să fie anunţată cu o săptămână înainte ca acest lucru să se întâmple.
   
  špïη†εςα†⊕ruL și motanu_1990 apreciază asta.
 8. ©ØrrØsivΞ

  ©ØrrØsivΞ Board Administrator Team Darkorbit

  RickDekard împreună cu alţi câţiva membrii ai DarkOrbit fac o retrospectivă a schimbărilor efectuate în joc pe parcursul anului 2013.

  Mai mult decât atât, este evidenţiată importanţa feedback-ului comunităţii în dezvoltarea unui MMOG.

  Iar în cele din urmă, vă arătăm pe scurt, o perspectivă despre viitoarea re-lansare a jocului.


   
  Modificat ultima dată de către moderator: 3 Feb 2014
 9. Hermes

  Hermes Board Administrator Team Darkorbit


  Salutări, piloți,


  După cum spuneam în informarea precedentă, campania DarkOrbit Reloaded este în desfășurare, deci probabil ați reușit să vedeți noul nostru trailer în timp ce vizitați alte site-uri. Sper să vă placă și muzica trailerului și, desigur, sper că vă faceți prieteni dintre noii recruți lansați pe orbită.


  Recent am actualizat și sistemul de licitații. Odată cu această actualizare veți putea licita pentru mai multe articole valoroase care înainte erau „exclusive”. Cu toate că am primit unele reacții critice pentru faptul că articole care înainte puteau fi procurate doar cu uridium sunt disponibile acum și cu credite, o proporție covârșitoare a reacțiilor voastre ne-a confirmat că jocul a devenit astfel mai bun, dat fiind că se creează mai multă competiție și o experiență de joc mai echilibrată pe termen lung. Abia aștept să vă jucați cu navele și echipamentele pe care vi le-am pregătit și să văd un pic de acțiune.


  Sper de asemenea că vă face plăcere lectura completă a narațiunii care este disponibilă acum până la nivelul 20. Apropo, nu uitați să finalizați misiunile cele vechi care au rămas în joc când au fost introduse noile misiuni, deoarece aceste misiuni vor fi scoase la sfârșitul lui martie.


  La momentul scrierii acestor rânduri, finalizăm funcția de listă de contacte pe care am menționat-o în mesajul precedent. Cel mai probabil vă vom solicita în curând să ne ajutați să testăm funcția și să ne oferiți sugestiile voastre. Totodată, pentru a vă da un alt motiv să folosiți această funcționalitate, actualizăm și recompensele pe care le primesc piloții atunci când recrutează și mentorează piloții începători. Pot să vă spun că vă așteaptă niște designuri și echipamente puternice când invitați și încurajați noii recruți să rămână în DarkOrbit Reloaded.


  Și în aceeași notă, un avertisment prietenesc. Ar fi bine să știți cine vă sunt prieteni și cine dușmani, deoarece primăvara, pe lângă lumină și viață, s-ar putea să vă pregătească și un război…


  Numai bine,


  RickDekard

   
 10. Hermes

  Hermes Board Administrator Team Darkorbit


  Salutări piloți!

  De ceva vreme ne-am făcut obiceiul de a publica scrisoarea producătorului pentru comunitate, cu detalii despre starea jocului și planurile de viitor. Dat fiind că primim de fiecare dată feedback valoros, am decis să extindem formatul, așa că de-acum înainte nu veți auzi vești doar de la producător, ci și de la alți membri ai echipei de dezvoltare! Azi vă aducem un mesaj de la game-designeri.

  În timp ce echipa se pregătește pentru niște lucruri noi și interesante, unii dintre noi ne concentrăm să rezolvăm cele mai presante probleme ale comunității noastre. Una dintre prioritățile noastre de tip este momentan exploitul Seprom care ne supără pe toți de ceva vreme.

  După o analiză atentă am găsit o soluție simplă care va face acest exploit imposibil și, pe de altă parte, ar fi ușor de implementat. Ne gândim să scoatem de tot funcția „Trimite în Skylab”. Se pare că este folosită intens doar de către trișori și deci nu ar afecta jucătorii prea mult. Există un singur moment când un jucător trebuie să trimită minereu în Skylab –– atunci când vrea să-l construiască. Am prevăzut să compensăm puțin crescând ușor resursele de început pentru Skylab.

  Desigur, nu este posibil să rezolvăm toate problemele îndepărtând ceva din joc, dar în acest caz credem că această funcție este momentan doar în avantajul trișorilor. Odată ce rezolvăm acest exploit, putem începe să ne gândim cum să facem Skylab mai util în general, dincolo de trimiterea minereurilor către navă.

  Așteptăm părerile voastre!

  KrisKelvin, DarkOrbit Senior Game Designer

  P.S: Sper că nu aveți planuri pentru acest mijloc de vară. ;)
   
  !!(-.-)!!, **İEDÜ** și motanu_1990 apreciază asta.
 11. MΣDΣΣA

  MΣDΣΣA Guest

  Salutări, piloți!

  Anul acesta ne concentrăm în general să găsim noi modalități de a extinde jocul DarkOrbit. După Bătălia pentru influență și Festivalul Mondial al Fotbalului am văzut cu câtă pasiune ați luptat pentru steagul facțiunii voastre și vrem să vă dăm mai multe oportunități pentru asta în viitorul apropiat. Azi, aș vrea să vorbim puțin despre noul event al verii pe care vi-l pregătim în timp ce citiți acest mesaj. Da, e aproape.

  Noul event al verii se numește Domination și veți lupta pentru a controla teritorii. Practic, facțiunile vor avea posibilitatea de a cuceri sectoarele neutre din galaxie și să arate tuturor cine este stăpân! Dominarea e relativ simplu de obținut, dar la fel de simplu de pierdut. Sperăm că eventul va fi captivant și accesibil în același timp, deoarece o manevră de diversiune poate pune capăt dominării oricărei facțiuni, indiferent de forța acesteia. Și dacă aveți module de stații de bătălie de clan în inventar, folosiți-le cu cap în timpul eventului.

  Am vrut să creăm această nouă activitate care va uni practic o facțiune întreagă în jurul unui scop comun. Această mecanică de joc nu a mai fost introdusă în DarkOrbit până acum așa că suntem foarte entuziaști și sperăm să ne transmiteți părerile voastre, deoarece vrem să reintroducem Domination ca o funcție permanentă mai târziu, în cursul anului, cu anumite modificări, firește.

  Așadar, vara asta aveți șansa de a cuceri galaxia DarkOrbit pentru prima dată în istorie, participând la crearea unei noi experiențe de joc!

  KrisKelvin

  P.S. Fiți vigilenți și rămâneți loiali facțiunii voastre!


  Asteptam feedback-ul dvs legt de acest subiect in >>aceasta<< tema.
   
 12. Hermes

  Hermes Board Administrator Team Darkorbit


  Salutări piloți,


  Ultimele luni au fost destul de interesante pentru echipa DarkOrbit. Am lucrat la Arenele de antrenament, care au fost o funcție de anvergură în ce privește programarea. De asemenea, am mai petrecut timp studiind planul de bătaie pe termen lung și feedbackul primit din partea voastră. După discuții intense cu toate departamentele, am ajuns la concluzia că trebuie să ajustăm serios planul.


  Planuri pe termen scurt


  Înainte de a intra în detalii, vrem să vă asigurăm că nu am pierdut din vedere toate problemele curente pe care le-ați sesizat și despre care am discutat pe forumuri, în joc și pe rețelele noastre sociale. Așadar, Game-designerii noștri au examinat problemele actuale și au avansat anumite soluții pentru discuție.

  Am decis să eliminăm limita de capacitate de muniție și să îmbunătățim sistemul de protecție a începătorilor.

  Alte probleme la care KrisKelvin așteaptă părerile voastre sunt găsirea unei modalități viabile de a contracara exploatarea Battleray și problema Lord of War. Ambele vor necesita unele modificări fundamentale în joc și nu vrem să ne atingem de nimic înainte de a discuta implicațiile cu voi. Dacă doriți să participați la această discuție, accesați acest link.


  Planuri pe termen lung


  După cum am menționat mai sus, am examinat cu mare atenție aspectele care au făcut obiectul criticilor voastre pe care le-am primit de când am lansat campania Reloaded la începutul acestui an.

  În vreme ce funcțiile „Reloaded” s-au concentrat pe o intrare în joc mult mai accesibilă pentru noii jucători, am neglijat dezvoltarea de conținut nou pentru jucătorii noștri veterani. Acum, arenele de antrenament sunt aproape de lansare, iar programatorii noștri au timp pentru lucruri noi – avem planuri mărețe!

  Pentru început, continuăm să mutăm funcțiile de pe pagina web în clientul de joc, spre exemplu echipamentul, ecranele de inventar și magazinul. Mai târziu vor urma chiar și Skylab și TechFactory, ceea ce va reduce din efortul necesar de a trece mereu de la pagina web la clientul de joc, și va reduce totodată stresul pentru programatorii ce se ocupă de site.

  Continuăm să lucrăm la actualizarea grafică majoră pe care am promis-o, care va da jocului un aspect mult, mult mai frumos și va deschide noi opțiuni pentru graficienii noștri să creeze alte elemente grafice în joc. Finalizarea acestei sarcini va mai dura însă ceva timp până când vom reuși să optimizăm toate aspectele.

  De asemenea, vom adăuga funcții noi precum „Loialitatea”, vom face din eventul Domination o parte integrantă din jocul permanent și ne vom ocupă să existe mai multe eventuri regulate și competiții, astfel încât să avem unul pentru fiecare lună a anului.

  În special funcția de Loialitate va fi una pe gustul jucătorilor cu perspective pe termen lung: vrem ca jucătorii să se simtă mai atașați de firma lor și astfel loialitatea pentru echipa voastră să devină un aspect mai important în joc. Jucătorii vor putea câștiga puncte de loialitate pentru firma lor finalizând anumite misiuni și sarcini și deblocând astfel abilități și avantaje unice (ex.: scut, PV, viteză sau alte buff-uri).

  După cum vedeți, încă avem planuri ambițioase și vrem să aflăm părerile voastre. Vă invităm cu drag să participați la discuție și să ne spuneți ce credeți despre planurile noastre.

  În final, vrem să vă mulțumim pentru susținerea continuă pe care o oferiți jocului DarkOrbit Reloaded. E un sentiment nemaipomenit să avem o comunitate de jucători atât de dedicată, răspândită pe tot globul.

  Ne vedem în spațiu!

  RickDekard


  Așteptăm feedback-ul vostru legat de aceste subiecte în >>această<< temă.
   
  motanu_1990, Ciupyman și !!(-.-)!! apreciază asta.
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.

Distribuie pagina asta