Sugestie Functie cautare grup

Discuție în 'Actualizări și idei' creată de Deus_Inferni, 26 Mar 2015.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
?

Vi se pare utila functia de cautare grup?

1. Da este utila

81,1%
  2. Nu

15,1%
  3. Ideea mai are nevoie de imbunatatiri

3,8%
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.
  1. Salut

Dupa cum spun si in titlu propun implementarea unei functii ingame de cautare (formare) de grupuri. Dupa cum stiti uneori avem nevoie pt unele activitati sau misiuni , de mai multi membri de grup , membri care nu sunt tot timpul disponibili sau sunt imprastiati pe harta de joc.
    Functia ar trebui sa aiba optiunea de a selecta jucatoriii in functie de companie, nivel,
    tipul misiunii (pvp sau npc), tipul navei , harta etc
    De exemplu: virtualul de mine are ca misiune distrugerea a 30 de uberkristalon pe harta 4-5 dar nu are cu cine.Fiind singur mi-ar lua cateva ore bune sa ii fac chiar si cu x4. As putea atunci sa verific optiunea de cautare grup si sa vad daca mai cauta cineva membri pt misiune pe 4-5 sau sa creez eu un grup cu urmatoarele cerinte: harta 4-5 , misiune npc uberkristalon, nr de membri x , nivel 15+ ..... etc

Avantajele pt jucatori ar fi variate : dezvoltarea mai rapida a jucatorilor mici prin gasirea de membri apropiati ca experienta si finalizarea mai usoara a misiunilor (de aici rezultind experienta mai multa onoare ,uridium). Jucatorul FE sau UFE nu ar mai pierde timp si energie cautand membri pt misiunile grele . Sutele de npc s-ar face mult mai repede astfel. :)
    Pentru dezvoltator nu prea mai raman multe avantaje , totusi functia respectiva ar putea fi disponibila doar membrilor premium

Beka apreciază asta.
  2. MΣDΣΣA

MΣDΣΣA Guest

Felicitari!

O idee fresh, cu adevarat utila jucatorilor. Ar fi o placere sa o trimit dezvoltatorului daca va avea aprobarea comunitatii.

Succes!

3. WIΖΛΓΔ

WIΖΛΓΔ User

destul de complicată prezentarea şi greu de pus în practică.
    plecînd de la această idee şi sub pretextul respectării legendei (trei companii rivale), bp va profita de prilej şi va introduce probabil interdicţia acceptării în grup a membrilor din alte companii aşa cum a introdus şi recompensa variată (în funcţie de rang) de pe urma npc-urilor distruse în grup.
    cu adevărat util pentru jucători ar fi ca printr-un simplu clik pe o navă să vezi misiunile active ale acesteia (dacă respectivul jucător permite asta ca o opţiune) şi tot util ar fi dacă invitaţia în grup adresată unui jucător care este deja membru al altui grup să se transforme în cerere de aderare la acel grup iar dacă jucătorul care trimite invitaţia este deja într-un grup, cel căruia i-a fost adresată invitaţia să fie înştinţat că jucătorul X i-a trimis o invitaţie în grup.

Veneficus apreciază asta.
  4. Nu m-ai inteles deloc, eu vreau sa evit ceea ce zici tu acum. Nu doresc sa umblu pe harti si sa dau random clik pe nave sau sa astept dupa X sau Y . Si dupa cum bine stii exista deja optiunea de a invita ,accepta, elimina sau a respinge un jucator la grup ( toate controlate de liderul de grup ). Cu alte cuvinte nu doresc modificarea functiei actuale de grup ci introducerea mai multor variabile care sa ajute utilizatorul respectiv. Oricum ideea are nevoie de critica constructiva ; altfel cum ar iesi la iveala eventualele scapari?

Modificat ultima dată: 26 Mar 2015
  5. Oricum nu va trece de aprobarea comunitatii din lipsa de voturi :D

6. WIΖΛΓΔ

WIΖΛΓΔ User

şi eu repet, ceea ce doreşti tu este mult prea complicat şi abia în felul ăsta funcţia de grup va trebui modificată ivindu-se astfel posibilitatea de a ne trezi cu surprize.
    cînd vrei ajutor pentru o misiune îţi alegi partenerul dintre cei care evoluează pe lîngă tine nu interoghezi tot serverul verificînd lista tuturor jucătorilor "on" care pot avea misiuni active cu npc-ul vizat de tine dar au cu totul alte planuri în acel moment. e greoi şi neproductiv să trimiţi treizeci de solicitări, să zicem, şi apoi să aştepţi o eventuală confirmare.

7. foarte buna ideea...si eu stateam ore sa fac singur npc-urile sau pierdeam mult timp sa caut membri sa facem misiuni(membri cu aceleasi cerinte din misiune)...asta ar fi o idee f. buna

8. Daca ar fi asa cei cu pc slabe nici nu ar mai indraznii sa intre pe joc...ar fi un lag de nici la crazy cubikon nu va fi...daca toti ar "da" click pe o nava si s-ar deschide pop-up cu aceste misiuni gandeste-te ca mai bine de 5000 de ferestre s-ar deschide simultan pe joc....ce ar fi? :)

9. lohas

lohas User

Si cum este optiunea de cautare grup pentru misiuni cum ar veni de exemplu "optiunea de cautare vs pentru arena de antrenament ? "

10. Prietene cand pasesti in necunoscut vor exista mereu surprize , unele placute altele nu. Tu propui sa caut ajutor la cei din jur , eu te intreb: Cum?
    Traditional pot trimite cele 30 de cereri de care ai spus deja :p dar sa gasesc membri cu alte misiuni. Ideea mea se adreseaza exclusiv celor care au nevoie de parteneri pt misiuni cu un anumit specific si care CAUTA membri pt genul respectiv de misiune sau care vor ca grupul sa aiba anumiti membri din start. De ex eu poate vreau ca grupul sa fie compus doar din eic cu nave goli level 15+ cum as putea face asta in acest moment?
    Ma faci sa cred ca nu citim acelasi topic . In fine mesajul asta e cam ultimul pe care il voi face la tema asta , nu vreau sa-mi bat capul prea mult , La urma urmei e doar o idee pe care am vrut sa o impartasesc comunitatii . Buna rea va decide comunitatea. Multumesc de observatii si spor la joc.

Ps.

Functia de cautare grup ar trebui sa fie integrata in butonul de grup nu sa umbli aiure dand clikuri pe nave e neproductiv asa

Modificat ultima dată: 27 Mar 2015
  11. multi vorbesc, putini pricep... este problema dezvoltatorului cum si in ce mod va face. o idee buna

12. **eagle1**

**eagle1** User

N-as putea spune altceva despre ideea ta decat ca in joc exista ,,functia,, clan . El te poate ajuta sa faci ce misiune doresti ... Daca nu faci parte dintr-un clan ... mai ai optiunea chat . Poti sa intrebi acolo si sigur poti gasi cativa dornici sa faca o misiune .
    Si ca sa zic asa in ultimul rand mai ai optiunea de a merge in harta unde ai misiuni(ex. 4-5) si acolo ai sa-ti dai seama cine are o misiune asemanatoare si poti solicita grup .
    Acest joc se numeste DO , hai sa nu-l transformam in facebook-DO .:D

Modificat ultima dată: 2 Apr 2015
    »Vıc†oяaŞ»[ARΣS] și WIΖΛΓΔ apreciază asta.
  13. Spre binele oricui, ar fi indicat să nu se recurgă la opţiunea recomandată de tine! ;)

»Vıc†oяaŞ»[ARΣS] și Costy2009 apreciază asta.
  14. relax

relax User

Ce spui tu aici imi place cum suna, ar putea fi de mare ajutor mai ales pentru jucatorii nou veniti sau pentru cei cu putin timp petrecut aici, dar eu unul cred ca ar face un bine si jucatorilor mai "dezvoltati", sa spunem asa. De la mine, da.

15. **eagle1**

**eagle1** User

Acum e bine domnul CORROSIVE ?;)

16. ...vorba unei vedete fotbalistice: "[...] să fie bine ca să nu fie rău. [...]" :oops:

17. Silviu

Silviu User

Din cate stiu eu, ideea asta a fost prezentata mai demult de catre echipa de dezvoltare intr-o postare de tip "roadmap", si la lansarea listei de contacte, in poza anuntului ce aparea pe pagina de start a contului de joc, existau doua file, una cu lista de contacte si una cu cautare grupuri. De asemenea, Okapi32 a facut publica o poza gasita pe serverele de test (pe care o vedeti mai jos) care indicau demersuri clare in implementarea acestei functii. Nu stiu daca ideea a fost abandonata de catre dezvoltator sau daca aceasta se afla inca in lucru sau a fost amanata pentru ca alte probleme mai urgente au trebuit sa fie rezolvate intai. Insa asta este ceva ce clar va fi implementat pe viitor, daca cel apropiat sau cel indepartat ramane de vazut.

Deus_Inferni apreciază asta.
  18. Si eu care credeam ca am venit cu o idee originala , cand colo ea deja exista in lucru. Se pare ca dezvoltatorul e inaintea comunitatii de data asta :))

Silviu apreciază asta.
  19. WIΖΛΓΔ

WIΖΛΓΔ User

haide să mergem mai departe.
    nu sunt împotriva implementării unei funcţii a jocului care să uşureze finalizarea misiunilor "de anduranţă", misiuni grele ce implică distrugerea a sute de npc-uri (mai cu seamă că am terminat toate aceste misiuni şi ştiu cîtă muncă implică ele). dacă implementarea vizată de bp mergea în direcţia expusă aici de Deus_Inferni nu ar trebui să ne fie greu să ne dăm seama de ce ideea a fost abandonată.
    gîndiţi-vă doar la ce sursă de informaţii ar fi funcţia asta pentru cineva care are război cu un clan sau "poartă sîmbetele" unui jucător oarecare, simpla deschidere a ferestrei de grup ar putea indica unde se află jucătorul "XXX", ce misiuni active are acesta, care este componenţa grupului în care se află, etc, etc... chiar dacă informaţiile respective se rezumă doar la lista de contacte (aşa cum se poate deduce din poza postată de Silviu, implementarea ar fi limitativă căci mulţi jucători sunt rezervaţi chiar şi acum în a accepta un număr mare de "prieteni" din cauza faptului că aceştia pot vedea dacă vreunul din contactele lor este "on".

20. Hermes

Hermes Guest

Te rog sa-ti modifici semnatura. Mentinerea ei o voi considera jignire si va duce la suspendarea definitiva a contului de forum. Orice alt text pe care il voi considera impropriu , de aici inainte, in semnatura ta, va duce la penalizarea sus amintita.

maxx7575 apreciază asta.
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.