Comunicat despre boţi

Discuție în 'Arhivă - Centrala' creată de ©ØrrØsivΞ, 27 Noi 2013.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.
 1. Salutări piloți!

  Azi ne propunem să punem în discuție un aspect ce a generat mult interes atât în rândul comunității cât și în rândul dezvoltatorilor: boții.

  Din perspectiva unui jucător, așa cum suntem mulți, daunele pe care le pot face boții sunt evidente, iar atmosfera se „strică” pe bună dreptate. Mai ales în jocuri precum DarkOrbit care se concentrează substanțial pe lupte PvP și clasamente, vedem clar că valoarea unei poziții bune în clasament sau a doborârii unor recorduri se diminuează atunci când nu e clar dacă recordul respectiv a fost atins în mod legitim.

  Același lucru este valabil și pentru echipa de dezvoltatori, fie că e vorba de Game Designer care petrece mult timp echilibrând economia jocului, de programatorii ale căror coduri cad pradă abuzurilor unor creatori de boți sau de numeroșii moderatori de chat și de forum care depun muncă serioasă pentru a răspunde întrebărilor și nevoilor comunității; toți se străduiesc să creeze o experiență de joc plăcută și pozitivă pentru jucătorii onești care compun majoritatea comunității noastre.

  De ceva vreme, pentru a aborda această problemă, am lucrat exclusiv în spatele scenei, fără a face anunțuri publice, astfel încât creatorii de boți să știe cât mai puțin despre măsurile și sistemele noastre de detecție. Deși am actualizat sistemele de criptare pentru a încerca să oprim boții, credem că e nevoie de o abordare unitară asupra acestei chestiuni, una ce necesită sprijinul și înțelegerea întregii comunități.

  În consecință, vrem să vă anunțăm că în prezent lucrăm la o actualizare majoră a sistemelor de detecție și penalizare a utilizatorilor de boți, mutare ce sperăm că va schimba drastic numărul și frecvența boților în joc. În acest timp în care anticipăm un pas mare în direcția bună, haideți să luăm cu toții o poziție publică împotriva boților, atât în joc cât și pe forumuri.

  În final: avem planuri mari pentru DarkOrbit dar știm că problema cu boții este una critică și lucrăm pe mai multe fronturi pentru a găsi soluții.

  Vă mulțumim pentru sprijinul vostru și pentru răbdarea acordată!

  Echipa voastră DarkOrbit
   
 2. Salutări piloţi!

  După cum v-am anunţat pe data de 11 iunie, ne dublăm eforturile împotriva boţilor şi vrem să vă informăm care sunt următorii paşi în acest sens.

  După ce am reuşit să implementăm procese care complică viaţa dezvoltatorilor de boţi, problema cea mai arzătoare pentru noi toţi este, probabil, ce se va întâmpla cu boţii deja existenţi în joc.

  Înainte de a intra în detalii, aş vrea să vă explic pe ce se bazează planurile noastre actuale. Credem că există, în principiu, două tipuri de jucători care folosesc boţi; „cei maliţioşi” şi cei „oportunişti”. Pe cei maliţioşi nu-i interesează deloc jocul şi au o plăcere sadică de a-i călca pe nervi pe alţi jucători sau vând conturile cu boţi. Acest tip de jucători nu pot fi aduşi la sentimente mai bune şi vor fi scoşi din joc în curând.

  Oportuniştii, însă, sunt jucătorii care se simt oarecum forţaţi să folosească boţi, fie pentru că „toată lumea foloseşte”, fie pentru că ei cred că au nevoie de boţi pentru a putea ţine pasul cu ceilalţi membri ai clanului sau cu luptele PvP de nivel superior. Ne dorim ca aceşti jucători să înţeleagă faptul că folosirea boţilor afectează grav sănătatea jocului şi că nu mai putem tolera jucătorii care continuă să-i folosească. Pe scurt, folosind un bot, utilizatorii riscă să-şi piardă contul definitiv.

  Având în vedere cele de mai sus, am decis să aplicăm un sistem de penalităţi în două etape. Sistemele de detecţie a boţilor vor rula permanent şi vor selecta jucătorii necinstiţi, pregătindu-i pentru etapa următoare.

  În prima etapă, se aplică o suspendare de 72 de ore pentru toate conturile acelor utilizatori (pe toate serverele), ei urmând a fi informaţi că au primit un avertisment final pentru utilizarea de boţi, precizându-se care sunt consecinţele. După expirarea suspendării, jucătorii pot continua să joace în mod regulat. În cazul în care vor mai fi detectaţi o singură dată, vor fi trecuţi prin etapa a 2-a. Ca să nu lungim povestea, în etapa a doua conturile de pe toate serverele sunt excluse (banned) – fără nicio discuţie, s-a terminat. Avem încredere 100% în metodele noastre de detecţie şi, dat fiind că etapa întâi constituie un avertisment final, din acest moment nu mai pot exista discuţii.

  Folosind această metodă, avem ca scop declarat să eliminăm cât mai mulţi jucători din joc, dar să asigurăm integritatea şi fair-play-ul jocului, să promovăm o experienţă pozitivă pentru toţi jucătorii care respectă standardele.

  Din nou, aşteptăm părerile voastre în privinţa acestor planuri şi vrem să vă mulţumim pentru sprijin. Noul sistem de detectare va fi activat în următoarele câteva zile.

  Echipa voastră DarkOrbit
   
 3. Salutare Piloți,

  În ultimele câteva zile, am procedat la mutarea tuturor utilizatorilor de boţi în etapa 1 a sistemului de pedeapsă. În ce constă etapa 1? E vorba de interdicţie de participare la joc timp de 72 de ore, îndepărtarea tuturor nivelelor de upgrade de la laserele LF4 şi generatoarele SG3N-B02, precum şi ştergerea tuturor punctelor din registrul de pilot (0 puncte). Dacă utilizatorul de boţi are conturi şi pe alte servere, etapa 1 a pedepsei se extinde şi asupra acestora.

  Utilizatorii care continuă să folosească boţi sau alte avantaje de tipul Autolock, vor trece curând din etapa 1 în etapa a 2-a. Această ultimă etapă înseamnă eliminarea definitivă din joc, indiferent de statutul utilizatorului respectiv.

  În altă ordine de idei, lucrăm din greu în momentul de faţă la update-uri foarte mari şi palpitante, pe care sper să vi le pot prezenta pe calea unui Podcast video în viitorul apropiat.

  Atât am avut de spus!

  Echipa voastră Darkorbit
   
 4. Salutări Piloți,

  O scurtă informție pentru voi: cu câteva minute în urmă, o parte importantă a utilizatorilor de programe neloiale (care în ciuda avertismentului primit săptămâna trecută au continuat să folosească astfel de practici incorecte de joc) a fost sancționată conform stadiului 2 al sistemului de penalizări. Acest lucru înseamnă că mii de utilizatori "bot" tocmai au fost suspendați permanent din cadrul jocului. Acești utilizatori vor dispărea din clasamente.

  Echipa voastră Darkorbit

  Informație preluată de //AICI//.
   
 5. Salutare piloti,

  Am citit sugestiile voastre și sunt de acord că trebuie făcut ceva în privința clasamentului. Știu că este un subiect controversat pentru mulți, deoarece mulți dintre voi au muncit din greu pentru a ajunge la un anumit nivel. Dar unii nu prea au depus efort.
  Streuner și Lordakia nu vor mai oferi puncte de rang. Această modificare este retroactivă, ceea ce înseamnă că nu veți mai primi puncte de clasament pentru orice Streuneri sau Lordakia uciși. Această măsură va avea cel mai mare impact asupra utilizatorilor de boți, deoarece X-2 era harta lor preferată.

  Știu că problema clasamentului nu e rezolvată complet astfel, deoarece mulți utilizatori de boți s-au extins și la alte hărți, dar momentan e cea mai bună soluție pe care o avem la îndemână. Totodată, din cauza distribuției PE și a onoarei în cadrul unui grup, nu putem șterge PE și punctele de onoare câștigate de pe urma unor Streuneri sau Lordakia. Mi-aș dori să putem face ceva, dar e mult prea complex.

  Aștept cu interes feedbackul vostru.

  RickDekard


  Comunicatul oficial //aici//.
   
  *gerula57* apreciază asta.
 6. Salutări piloți!

  Eu și CEO-ul Bigpoint am înregistrat un podcast scurt pentru voi toți:

  - Khaled explică strategia noastră împotriva boților și face un anunț care va intra în vigoare azi.

  - Voi vorbi puțin despre prioritățile noastre pentru DarkOrbit în următoarele 3-6 luni, inclusiv informații despre funcții noi, dar și o mică mostră.

  Sper că vă placă podcastul, și dacă da, vom mai face și altele în viitor.

  Click \\AICI// pentru a deschide podcastul care beneficiază inclusiv de traducerea în limba română.


  Numai bine,
  RickDekard
   
  *gerula57* apreciază asta.
 7. Salutare Piloți Spațiali,

  Așa cum a fost deja anticipat în podcastul prezentat anterior, dorim să dezvoltăm de acum sistemul de suspendare a conturilor de joc bot, sistem bazat anterior pe două etape.

  Considerăm că am acordat timp suficient tuturor utilizatorilor și am arătat că acționăm serios atunci când dorim să eliminăm astfel de practici de joc astfel încât, începând de azi înainte, orice utilizator identificat ca și bot va fi suspendat definitiv după prima abatere (detecție) și nu va mai primi niciun alt avertisment de 3 zile.

  Primele astfel de conturi au fost deja sancționate corespunzător în cursul zilei de azi.

  Salutări din partea,
  Echipei voastre Darkorbit
   
  Veneficus, *gerula57*, OLDSHATERHAND și alți 2 apreciază asta.
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.