Anunț Clanurile Multi-Companii: ce e de făcut?

Discuție în 'Anunțuri oficiale' creată de ©ØrrØsivΞ, 13 Noi 2017.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.
 1. ©ØrrØsivΞ

  ©ØrrØsivΞ Board Administrator Team Darkorbit

  Salutare, Piloţi Spaţiali!

  În forumul de limbă engleză există de aprox. o săptămână un ANUNŢ şi o TEMĂ DE DISCUŢII cu privire la Clanurile în a căror componenţă intră utilizatori din două sau toate cele trei companii.

  Orice discuţii / opinii, le veţi purta / exprima exclusiv în ACEASTĂ temă cât şi, la alegere, în TEMA din forumul englez, în limba engleză.

  Echipa voastră,
  DarkOrbit


  *****
  (text preluat şi tradus din forumul de limbă engleză)

  Salutare, Piloţi Spaţiali!

  Dorim să deschidem o discuţie cu privire la clanurile multi-companii şi situaţia pe care acestea au creat-o în joc.

  Ne este cunoscut faptul că, de ceva timp, acesta este un subiect fierbinte pt. utilizatori, despre care am discutat şi noi intern dar, din păcate, pt. care nu există o soluţie tranşantă, acesta fiind şi motivul pt. care am iniţiat această discuţie.

  Mai întâi vom explica de ce credem că s-a ajuns să existe astfel de clanuri, problemele pe care acestea le provoacă şi, în final, potenţiala soluţie la această problemă - ceea ce dorim să fie punctul pe care să se focalizeze discuţiile.

  Tema de discuţii o veţi regăsi aici:  De ce există Clanuri Multi Companii (CMC)?

  Înţelegem că CMM există ca rezultat al scăderii utilizatorilor de pe server-ul de joc. Utilizatorii s-au orientat să recruteze mebrii de la alte companii deoarece a devenit dificil să completezi un clan doar cu membrii dintr-o singură companie.

  În trecut, restul companiei ar fi conlucrat pt. a lupta împotriva acestor CMC însă, acum că aceste CMC s-au cimentat în cadrul server-ului de jocşi sunt foarte organizate, s-a dovedit a fi dificil să scapi de ele dacă utilizatorii nu le îndrăgesc.

  Ce fel de probleme cauzează?

  Aceste CMC sunt deseori blamate cum că ar ruina anume evenimente, pe anumite servere având puterea să controleze cine participă la un event şi cine nu.

  În plus de aceasta, este situaţia în care uttilizatorii se vor folosi de membrii de clan aparţinând altei companii pt. a trage în utilizatorii din aceaşi companie, fără a pierde onoare. De exemplu, un utilizator EIC va ruga un utilizator VRU să tragă în alt utilizator EIC şi îl va ajuta pe utilizatorul VRU să-l distrugă pe cel EIC.

  Din punct de vedere intern, aceste grupuri mari de utilizatori fac foarte dificil să existe un echilibru efectiv în eventurile "deschise tuturor", unde fiecare joacă cu ceilalţi. Pe anumite servere de joc, aceste clanuri au un impact mult mai mare decât pe celelalte.

  Probleme pe care le ridică eliminarea CMC

  Aceşti utilizatori din aceste clanuri sunt prieteni. În foarte multe cazuri au fost împreună într-un CMC de foarte mulţi ani iar separarea lor va crea multe tensiuni.

  Dacă posibilitatea de a fi un CMC va fi eliminată, există posibilitatea ca membrii lor să creeze 3 clanuri separate, pe care le vor alia între ele şi vor acţiona ca şi cum nimic nu s-a schimbat.

  Prin eliminarea CMC, în locul clanurilor probabil se vor crea companii care controlează server-ele de joc. Acest lucru s-ar putea să fie mai bun decât situaţia prezentă dar tot va prezenta aceleaşi probleme (ex. un grup de utilizatori vor împiedica celelalte grupuri să joace).

  În timp ce componenta PvP este un aspect foarte important al jocului şi pe care nu vrem să o descurajăm, dezavantajul pt. una sau două companii comparat cu compania lideră poate rezulta într-un event plictisitor.

  De exemplu, în cazurile în care o aceeaşi companie câştiga Spaceball de 20 de ori la rând, fără a avea o competiţie reală, nu este un event interesant şi nu implică aproape nicio componentă PvP.

  Soluţii potenţiale

  Într-o lume ideală am dori să eliminăm CMC, în timp ce să permitem utilizatorilor să continue să joace cu prietenii lor şi, în acelaşi timp, să prevenim avantajele excesive ale companiei.

  Întâmpinăm dificultăţi în a găsi o soluţie care să îndeplinească toate aceste cerinţe, acesta fiind şi motivul pentru care dorim să purtăm o discuţie în acest sens.

  Este foarte important să înţelegeţi şi punctul de vedere al celorlalţi utilizatori!

  Dacă sunteţi împotriva CMC este totuşi important să înţelegeţi de ce utilizatorii aderă / crează CMC. De asemenea, pentru utilizatorii care se află într-un CMC, înţelegerea motivelor pentru care ceilalţi sunt împotriva unor astfel de clanuri şi cum afectează acestea calitatea jocului în general, este la fel de important.

  1. O perioadă de liberă schimbare a companiei urmată de eliminarea CMC

  Una dintre idei pe care le-am avut este aceea de a avea o perioadă de timp (ex. 1 săptămână) în care, utilizatorii să poată schimba compania fără a suferi vreo penalizare. După această perioadă de timp, CMC nu va mai fi posibil în joc şi, orice membru al unui astfel de clan care nu este în aceeaşi companie ca şi liderul de clan, va fi îndepărtat din clan în mod automat.

  Partea pozitivă a acestei idei este aceea că utilizatorii vor putea să adere cu toţii la aceeaşi companie şi să fie împreună cu prietenii lor, fără a resimţi că ar fi penalizaţi în vreun fel pentru acest lucru (ex. pierderea onoarei).

  Partea negativă ar fi aceea că ar fi o mare perturbare în structura rangurilor.

  2. Eliminarea CMC

  Dacă eliminăm complet CMC, fie prin dizolvarea clanurilor ori prin eliminarea membrilor care nu sunt din aceeaşi companie ca şi liderul de clan, am rezolva problema de bază foarte rapid.

  Totuşi, vom avea o mulţime de utilizatori nefericiţi şi se vor crea alinţe trans-companii în locul clanurilor.

  Aspectul pozitiv ar fi acela că numărul membrilor companiilor ar putea deveni mai uniform.

  3. Permiterea CMC dar introducerea unor limite

  A treia opţiune pe care am considerat-o este aceea de a continua să permitem existenţa CMC dar, în orice caz, să existe penalizări şi limitări când se aderă la astfel de clanuri.

  Aceste limitări vor fi de natură pasivă, ex. membrii primesc mai puţine puncte de experienţă şi onoare sau chiar să aibă un scut mai slab. Sau, poate fi ceva de genul să nu mai primească recompensele de event.

  Din nou, astfel de schimbări ar putea împinge utilizatorii către alianţe trans-companii.  Pentru toate aceste soluţii avem nevoie de opinia utilizatorilor, toate având avantaje şi dezavantaje. Anumite domenii, precum dominarea companiei, vor deveni mai puţin o problemă ca urmare a unirii server-elor de joc.

  Care credeţi că este cea mai bună strategie care să fie adoptată? Care parte din aceast subiect este cea mai importantă pentru voi şi, dacă este ceva ce am pierdut din vedere / nu i-am acordat suficientă importanţă.

  Din nou, aici este tema în care aşteptăm opiniile voastre:


   
  Modificat ultima dată: 13 Noi 2017
  Deus_Inferni, Blade, _Nino_ și alți 2 apreciază asta.
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.

Distribuie pagina asta