Anunț Blogul dezvoltatorului

Discuție în 'Arhivă - Centrala' creată de MΣDΣΣA, 12 Dec 2014.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.
 1. MΣDΣΣA

  MΣDΣΣA Guest

  Salutări, piloți!


  Pe măsură ce se apropie sfârșitul anului 2014, cred că e timpul să facem un rezumat cu tot ceea ce am realizat în acest an, dar și să privim puțin înspre viitor.
  Privind în urmă, sunt mândru că am reușit să ne ridicăm la nivelul intențiilor noastre, concentrându-ne asupra calității jocului, sporind gradul de corectitudine, făcându-l mai accesibil și mai prietenos pentru noii jucători și totodată mai interesant și plin de provocări pentru jucătorii mai experimentați.


  Rezumat 2014

  Am schimbat toate misiunile din joc pentru ca progresia în joc să fie mai rapidă, am mutat lista de contacte în client, am refăcut licitațiile care au devenit mai convenabile, având mai multe articole premium disponibile. Am introdus noi mecanici de joc odată cu Bătălia pentru influență și Domination și ne-am asigurat totodată ca jucătorii să se poată reîntâlni cu eventurile lor preferate, precum Festivalul Fotbalului și Halloween. Am introdus Arena de Antrenament care oferă în sfârșit oportunități egale tuturor jucătorilor în luptele PvP. Am eliminat limita de muniție și, în sfârșit, am început să experimentăm cu prețuri și reduceri pentru a face jocul mai accesibil și mai corect.
  Chiar dacă îmi face plăcere să vorbesc despre realizările noastre (cui nu-i place?), trebuie să recunosc că am făcut și unele greșeli pe parcursul acestui an și că sunt încă lucruri care nu mă mulțumesc. De exemplu, a trebuit să facem ca transportorul Demaner să apară mult mai timpuriu în eventul Vânătoarea Demaner. Ar fi trebuit să reacționăm mai repede la solicitările comunității, ca în cazul Battleray și LoW, și ar fi trebuit să ne concentrăm pe nevoile jucătorilor noștri veterani mai repede decât am făcut-o. În general, am învățat să reacționăm mult mai repede de-a lungul acestui an și trebuie să spun că a fost o ideea nemaipomenită să pornim acest blog, deoarece ne-a fost de mare folos să stabilim care sunt nevoile, gândurile și ideile jucătorilor.
  Deja îi aud pe jucătorii care se plâng că unele dintre problemele jocului sunt încă în așteptare de ani de zile, dar în unele cazuri, tocmai asta e problema care împiedică identificarea unei soluții adecvate. Uneori, problema e atât de adânc înrădăcinată în sistemele centrale încât este aproape imposibil să o corectăm fără a defecta altceva. Asta nu înseamnă că ignorăm problemele, dar vrem să fim consecvenți, prudenți și răbdători. Am să vă cer opiniile în următoarele mele postări și sper că vom menține și îmbunătăți comunicarea pe care am reușit s-o construim.
  În acest sens, țin să le mulțumesc din nou tuturor jucătorilor care participă la discuțiile de pe forumuri alături de mine, își împărtășesc ideile și gândurile și, firește, nemulțumirile și criticile. Vreau să vă reamintesc că, deși nu am timp să răspund tuturor comentariilor, mereu urmăresc discuțiile în engleză, rusă și, mai nou, germană, iar managerii noștri de comunitate îmi transmit alte informații de pe forumurile din alte limbi.


  Privind spre viitor

  În acest articol vreau să vă prezint pe larg și câteva lucruri la care lucrăm și la care vom lucra în 2015 în DarkOrbit.
  După cum spuneam mai devreme, corecturile pentru poarta LoW și Battleray sunt în curs de pregătire pentru publicare. Vreau să precizez însă că asta nu înseamnă că acele corecturi sunt neapărat definitive. Din acest motiv vă solicităm părerile și ideile deoarece vrem să facem jocul mai bun, nu doar să lansăm corecturi de dragul de a publica ceva. Dacă ideile noastre actuale nu vor funcționa sau nu vor primi încuviințarea voastră, a comunității, vom căuta alte soluții. Dat fiind că aceste probleme sunt printre cele mai importante, vrem să ne asigurăm că cel puțin o majoritate dintre jucătorii noștri sunt mulțumiți cu aceste corecturi, înainte de a opera orice modificări ireversibile.
  Pe parcursul discuției am observat că jucătorii agreează ideea de a avea o nouă poartă care să fie accesibilă de pe hărțile de bază. Inițial am intenționat să înlocuiesc LoW, dar acum când avem speranța să o îmbunătățim, s-ar putea să adăugăm pur si simplu încă una. Avem și câteva idei în acest sens și, momentan, lucrăm la o idee de poartă specială pe care jucătorii o vor putea încărca cu resurse din Skylab pentru a obține câteva hărți secrete. Asta ar putea presupune unele modificări la Skylab, deoarece vrem să ne asigurăm că jucătorii vor continua să aibă resurse stabile de seprom.
  Altă funcție care sper să fie implementată în 2015 este „Loiaitatea”. Loialitatea se va baza pe mecanica influenței, așa că jucătorii vor putea obține puncte de loialitate pentru aproape orice acțiune din joc. Punctele de loialitate le vor permite jucătorilor să deblocheze abilități de facțiune speciale, deci facțiunile vor avea o însemnătate mai mare în viitor. Firește, dacă cineva își părăsește facțiunea, își va pierde punctele de loialitate. În viitor, facțiunile vor putea chiar oferi echipamente și muniții speciale celor mai loiali membri.
  Intenționăm să ajustăm de asemenea eventurile Domination și Bătălia pentru influență, ca să le putem repeta mai frecvent și să recompensăm nu doar facțiunile, ci și jucătorii, în funcție de rezultatele obținute. Recompensele vor cuprinde, de exemplu, abonamente premium, chei de pradă și energie extra. De asemenea, lucrăm și la anumite mecanici de joc noi, și suntem foarte încântați de ce avem.
  Arenele de antrenament vor fi un alt punct important în următorul an, deoarece vom introduce sezoane lunare. La sfârșitul lunii, scara va fi resetată și jucătorii din frunte vor fi recompensați, primind inclusiv titluri unice și designuri de nave, deci va fi mult mai antrenant și mai profitabil pentru jucătorii veterani să concureze aici, în vreme ce nou-veniții se vor putea bucura de o introducere ușoară în PvP.
  De asemenea, am menționat înainte, vrem să sporim semnificația jocurilor PvP de grup și de clan. În primul rând, vrem să permanentizăm mecanica din Domination de controlare a teritoriilor. Facțiunea dominantă, pe lângă toate celelalte bonusuri, va primi o poartă specială spre o hartă secretă în teritoriul lor. Va putea fi folosită și de alte facțiuni, dar facțiunea dominantă va avea multe avantaje pe acea hartă secretă. În al doilea rând, vrem să îmbunătățim stațiile de bătălie pentru clanuri, să introducem noi module, poate chiar să permitem ceva personalizări și să sporim importanța clasamentelor CBS, astfel încât clanurile de top să își poată demonstra cu adevărat statutul, ca să putem începe să ne îndepărtăm de clanurile inter-facțiuni.
  În final, pregătim și o actualizare grafică majoră în DarkOrbit! Deși nu pot oferi detalii, deoarece mai e mult de lucru, vă promit că va fi senzațional!


  Scurtă concluzie

  Pentru DarkOrbit a fost un an plin de evenimente și le sunt recunoscător jucătorilor noștri pentru sprijin, încredere, critici și mai ales, pentru că le pasă. Sunt uimit de fiecare dată să realizez cât de mult vă pasă de joc, de viitor și de dezvoltarea acestuia. Pe 11 decembrie am sărbătorit cea de-a 8-a aniversare a DarkOrbit și sperăm că v-ați bucurat de surprizele noastre, că ați luptat eroic cu Skoll și ați reușit să salvați universul! Trebuie să spun că, având toată susținerea și inspirația voastră, sunt convins că vom mai sărbători multe aniversări împreună.

  Sărbători fericite și distracție plăcută mai departe cu eventul Val de ger!

  Ca de fiecare dată, sper să îmi transmiteți părerile voastre!

  Al vostru,
  KrisKelvin
  Lead Designer, DarkOrbit

  Ca de obicei, feedback-ul vostru este binevenit în această temă.
   
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.