Cum realizez un test traceroute? - Verificare conexiune pe clientul de joc

Discuție în 'FAQ/Glosar' creată de Hermes, 14 Noi 2013.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.
  1. Hermes

Hermes Guest

Salut tuturor,

Pentru că în ultima vreme au fost înregistrate la suport tot mai multe cazuri în care voi aţi întâmpinat probleme fie în Galaxy Gates sau uneori şi în joc (lagg sau delogare din joc), îşi face apariţia acest post.
    Pentru a vă putea oferi cea mai bună conexiune posibilă cu serverul de joc, avem nevoie de ajutorul vostru.
    Realizând următorii paşi şi trimiţându-ne rezultatul, putem să ne dăm seama dacă şi unde ar putea fi optimizată conexiunea.
    Vă rugăm să ne trimiteţi rezultatele testului prin formularul de contact disponibil în joc.

Este important de asemenea să ne transmiteţi în ce oraş vă aflaţi şi furnizorul de internet la care sunteţi conectat ca de altfel şi tipul de conexiune pe care îl aveţi... (cablu, wireless, etc.)

Scrie în colțul din stânga jos - cmd - ca în exemplul de mai jos și selectează ulterior opțiunea cmd.exe:

1.png

2.png

Scrie în fereastră nou deschisă de exemplu următoarele - tracert int5.darkorbit.com - dacă vrei să realizezi testul pentru serverul Europa Globală 2. Apasă pe Enter sau Return. La final vei primi o imagine care arată aşa:

3.png

După încheierea Traceroute, copiază rezultatele acestuia într-un document Notepad. Pentru aceasta, dă un click dreapta pe acest simbol în colţul din stânga sus:

4.png

Caută comanda Edit: şi apoi dă un click pe Select all => această comandă va selecta întreaga fereastră pe fond alb.
    Dă un nou click pe simbolul din colțul din stânga sus, și selectează Copy => acum ecranul va redeveni negru.

Astfel întregul tău text a fost copiat în Clipboard. Deschide editorul tău text sau fereastra de e-mail şi salvează testul realizat cu comanda Ctrl + V sau click dreapta => Paste.

Cum verific accesul la serverele de joc BP?

În cele ce urmează am sa vă rog pe cei cu probleme de logare să efectuați urmatorul test. Urmați exact pașii de mai jos:

• Închideți toate aplicațiile care ar putea folosi conexiunea de internet.
    • Conectați-vă la joc, atât la pagina principală cât și la clientul de joc, chiar dacă vă apare doar LOADING sau Conexiunea va fi stabilită...
    • Executați operațiile:

1. Butonul de START windows și deschidere Run.

2. În fereastră scrieți "cmd " (fără ghilimele) și Enter sau click pe OK.

3. Va apărea fereastra command prompt:

În această fereastră va apărea în funcție de sistemul avut:

C:\Users\ (pentru windows 7 și vista)
    C:\Documents and Settings\ (pentru Windows XP)

Eu, pentru simplificare, am mai dat comanda "cd/" pentru a lucra în directorul rădăcină. Puteți face la fel sau lăsați așa cum apare.

4. Tastați comanda "netstat -f " (fără ghilimele) și Enter.

Vor fi mai multe linii cu adrese unde sunteți conectați La mine, deoarece mă pot conecta îmi apare la conexiunea clientului ESTABLISHED, probabil la cei care nu se pot conecta va fi TIME_WAIT.
    Dupa ce ați terminat și apare iarăși prompterul C:\>, selectați cu mouseul (selectarea textului are funcția de copy) ultima adresa către Bigpoint fără partea de final :)http) adică ceva de genul: darkorbit-390-www.nue2.bigpoint.net

5. Tastați comanda "tracert" (fără ghilimele bineînțeles) urmată de adresa selectata în pasul anterior (click dreapta are funcția de paste).

Terminarea cu succes a acestei comenzi ar trebui sa indice accesul către serverul de joc (client). Blocarea la un anumit pas indică o problemă pe traseu.

Pare complicat, dar am încercat să vă explic în detaliu fiecare pas, mai ales pentru cei care nu sunt familiarizați cu comenzi tip DOS. În practică, toată povestea mea nu durează mai mult de 5 minute.

Vă rugăm să ne trimiteti rezultatele acestor teste pentru a putea să ne dăm seama dacă şi unde ar putea exista probleme la conexiune.
    Vă rugăm să ne trimiteţi rezultatele testului prin formularul de contact disponibil în joc. Nu postați rezultatele în forum, ci trimiteți astfel de rezultate ale unor teste realizate direct către serviciul de suport.

Este important de asemenea să ne transmiteţi în ce oraş vă aflaţi, IP-ul daca e fix si furnizorul de internet la care sunteţi conectat ca de altfel şi tipul de conexiune pe care îl aveţi... (cablu, wireless, etc.)

Succes!

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.