Bug

Discuție în 'Probleme tehnice' creată de bubuletz, 26 Ian 2015.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
  1. bubuletz

bubuletz User

Sunt de jumatate de ora la portalul 5-2 spre 5-3 , facand npc-uri si invartindu-ma in jurul portalului,pentru a-mi scadea sansele de miss si eventual sa detectez la timp vreun camuflat . Aici am constatat ca iau un dmg inexplicabil ~58k dmg .Prima oara am presuspus ca am luat cumva o mina , ascunsa de portal...desi stiam ca nu se pot pune mine acolo.Dupa ce am patit-o de cateva ori ,am repetat invartitul in jurul portalului fara npc. Din nou am luat dmg ,dar am reusit destul de greu sa produc evenimentul . Cert e ca atunci cand te lupti cu un npc ,se intampla de fiecare data.

2. WIΖΛΓΔ

WIΖΛΓΔ User

e un bug care a mai fost prezent cu intermitenţă pe hărţile piraţilor (sau să zic "piratereşti" ?:)) în zone aleatorii ale acestora.
    daunele sunt produse de o baracudă invizibilă (cel mai probabil) sau de o mină "ţepoasă". din păcate nu prea avem ce să facem decît să evităm zonele cu pricina.

3. bubuletz

bubuletz User

Am avut o pauza de vreo 6 luni in joc , de aceea nu mai sunt la zi cu "problemele" . Inclin sa cred ca e vorba de o mina , iau in jur de 58k dmg dintr-o data, dmg-ul pe scut nu m-am gandit sa-l verific .Ma gandisem ca e o problema singulara si cu localizare exacta,putand fi remediata deci ...

4. Caracterizarea NPC-urilor invizible drept "bug" al jocului e, oarecum, cam mult spus. Acest "bug" nu ţine de modul, să zicem eronat, în care s-a programat jocul ci de modul în care se realizează transferul de date dintre client (browser-ul utilizatorului) şi server.

Astfel, uneori când server-ul generează un NPC, datorită infrastructurii (reţeaua informatică, proxy-uri, noduri ale reţelei informatice, costuri de transmisie, conversia informaţiei în diferite formate etc.) informaţia respectivă nu este transmisă în mod corect clientului şi astfel, respectivul NPC rămâne invizibil pt. utilizator, ceea ce justifică daunele primite fără a vedea cine le provoacă. Alteori, datorită sincronizării deficitare dintre client şi server, poziţia NPC-ului nu este acolo unde îl observă utilizatorul pe hartă.

Ca atare, NPC-urile invizibile nu se pot "corecta" modificând anumiţi parametrii ai jocului şi, din câte îmi dau seama din informarea primită de la dezvoltatorul jocului, până la promisul transfer al jocului în alt format decât în prezent, va trebui să supravieţuim cu acest neajuns.

5. WIΖΛΓΔ

WIΖΛΓΔ User

să zicem că este valabil ce spune dezvoltatul în cazul "baracudei invizibile" care poate avea la dispoziţie toată harta, da ce ne facem cu "mina ţepoasă" care nu are ce căuta în cîmpul de palladium ?

6. Apare vizibilă sau tot invizibilă? Nu mi-a fost dat să trăiesc o astfel de "bucurie"...

7. WIΖΛΓΔ

WIΖΛΓΔ User

am semnalat problema asta pe la începutul anului aici.
    era invizibilă şi categoric era mină şi nu baracudă invizibilă, afirm asta deoarece daunele se produceau la aceleaşi intervale de timp şi valoarea lor era identică cu cea produse de o mină ţepoasă.

Modificat ultima dată: 28 Ian 2015
  8. bubuletz

bubuletz User

Da.Mina e sigur.Alt npc nu avea cum sa ma atace in portal , si chiar daca ar fi facut-o , m-ar fi atacat mai des de o data la 10-20 secunde.
    Si era invizibila.

Modificat ultima dată: 27 Ian 2015
  9. Tot primesc dmg-ul de la baracuda atunci cand se autodistruge,desi nu este niciun fel de NPC in jurul meu in 5-3,primesc constant acel dmg,ce trebuie sa fac sa scap de el? Am dat si relog si degeaba

EG6

10. Citeşte explicaţia dată puţin mai sus.

11. Arise

Arise User

se pare ca fenomenul a fost studiat temeinic de unii playeri si se poate profita de el. ieri, in 5-2 , jucatorul ninja-boss( sau ceva de genu) doar sta langa tine , fara sa puna vreo mina vizibila, si atunci cand tragi in ceva, chiar fara sa te misti de pe loc, incepi sa iti iei dmg ca si cum ai fi trecut peste o mina. fenomenul dipare cand nu te afli langa jucatorul respectiv

12. Pe globala 6 incep sa iau damage cam la fiecare pirat ba 71k, ba 60,. Sa intamplat de multe ori eram in jurul bazei din 5-2. Sant singurul care intampina aceasta problema?

13. DORYAN13

DORYAN13 User

Pe globală 4, de azi de dimineaţă păţesc acelaşi lucru tot în 5-2, în portal spre 5-3. În general iau seturi de 80k cu 64k. Uneori mai continuă cu lovituri sub 50k. La mine este o barracudă invizibilă, pe care am putut s-o văd la relog pe pagina de joc, după ce mă deloghează de exemplu sistemul automat când ies de pe pagină pentru altceva. Apare o fracţiune de secundă sub navă, şi cel mai bine se vede numele scris cu roşu. Intră pe invizibil imedat. Pentru asta trebuie să fi luat deja damage de la ea. Poţi da şi refresh.

Mă intrigă valorile şi frecvenţa loviturilor...la interval scurt de timp.
    Eu am fost sfătuit să trimit la suport. Acum să vedem ce va fi. Nici nu am curaj să mă iau de un anihilator, în condițiile în care la un interceptor pot să iau 300-400k.

Mai nou, le dă simultan (loviturile). Altfel nu-mi explic cum afișează 64k, dar HP-ul şi scutul scad cu peste 200k într-o clipă.
    Nu iau damage de la ea când sunt în non-atac în portal, sau în mişcare pe config de fugă. Se pare că doar la viteza de deplasare corespunde unei barracude normale.

Sper să-ţi fi fost de folos.

PS: Tocmai m-am logat pe pagina de joc, după câteva ore de pauză.
    Barracuda era tot sub navă. Până acum, dacă mă delogam din joc şi mă logam după un timp, nu-mi mai apărea sub navă decât dacă ieșeam la vânătoare şi atacam un NPC.
    Asta o fi însemnând că este mai deşteaptă şi ştie sau vede că nava este andocată acolo, chiar dacă ea a dispărut din spectrul vizibil şi de pe mini-hartă?

Modificat ultima dată: 15 Mar 2015
  14. -M4fyotu-

-M4fyotu- User

Salut, faza cu daunele produse de baracuda din cand in cand (fara a vedea vreo baracuda in apropierea ta) am patit.o si eu si am observat ca apare doar daca fug de o baracuda knd incepe sa se autodistruga, am tot luat daune pana am lasat o alta baracuda sa se autodistruga langa mine, fara sa mai fug de ea. am facut asta de vreo 3 ori si nu mai primesc daune.Nu stiu daca e ceva sigur,la mine a functionat.

15. DORYAN13

DORYAN13 User

Pe mine mă lovea indiferent de NPC-ul atacat. N-am mai avut "tupeu" să las barracuda să se autodistrugă lângă mine, dar mulțumim de idee. Am să încerc.

O zi bună!